fredag 28 september 2012

Örhängen

Det roliga med att använda gamla skedar är att man kan använda alla delar och variera stort. Här har jag gjort ett par örhängen av själva skeddelen. Dessa är gjorda av silverskedar och örhängesdelen är sterling silver. Jag har valt att inte putsa skedarna utan dom är ställvis vackert mörka. Vill man går det bra att putsa opp dem så dom blir helt glänsande. Pärlorna är sötvattenspärlor. 


Örhängen i silver med ljust beiga sötvattenspärlor. 
Söta eller hur? :-)



onsdag 26 september 2012

Armband med text

Fyndade dessa skedar på Huuto och när jag fick dem så kände jag att dom skulle passa bra som enkla armband där själva skeddelen har plattats ut och försätts med text. Något är också utan text. Skedarna har sedan böjts till passande form. Skedarna är gamla prisskedar i nysilver och lätta. Skaftet är dekorerat med kottar och har diskreta ingraveringar.

Be the change you wish to see in the world

Skedskaftet är dekorerat med kottar.

Har också en sked med texten: 
Every saint has a past and every sinner has a future. 
Hörde det här om dagen och tyckte att det ligger så mycket sanning i det.
Eller hur? 

Vill lära mig mera

Jag har anmält mig till en kurs i silversmide! Det ska bli så roligt att få lära sig mera. Har en bunt silverskedar jag längtar efter att få göra smycken av men jag har velat gå kurs i silversmide före jag börjar såga isär dem. Kurserna i silversmide är populära o blir snabbt fullbokade men jag hittade en i Kristinestad som går två helger i oktober. Ska bli så roligt! 

Just nu gör jag allt efter eget huvud och ibland blir det fel och ibland lyckas jag. Men det känns som att för att jag ska komma vidare så vill jag börja gå några kurser. Speciellt för att våga ta tag i silverskedarna så vill jag ha mera kunskap om materialet och hur ja får det att göra som jag vill. Jag längtar efter att få göra ringar speciellt. Det va där allt det här började. Då jag såg en bild på nätet på en vacker ring gjort av ett skedskaft. 

Så vem vet, kanske jag har en hel drös med ringar att sälja sen då det blir dags för julmarknaden på Stundars :-)


tisdag 25 september 2012

Från gammal sked till nytt guldkorn


Skedarna jag använt till dessa är gamla och patinerade. Vissa har även ingraveringar från tidigare ägare. Pärlorna är sötvattenspärlor. 
Varje armband är unikt och handgjort av mig. 


Franska liljan med vita o lila sötvattenspärlor .




Armband av gammal sked med vackert fruktmotiv.
Andra delen 3st metallpärlor.



Franska liljan med lila sötvattenspärlor och metallpärlor.
I skeddelen finns graveringen A.J.



Armband av två skedar med förlängningskedja.
Vit sötvattenspärla i mitten.



söndag 23 september 2012

Nya smycken på kommande

Nu har det gått en tid sedan jag skrev mitt första inlägg. Har haft fullt upp och inte riktigt hunnit med. 
Efter höstmarknaden på Stundars så behövde jag få tag i mera skedar. Har fyndat på Huuto och Tradera en hel del och dom ska jag nu ta tag i. Kliar i fingrarna att få börja på :-)
En del har jag redan hunnit med och bilder på dessa är på kommande inom kort. 

Har en del andra projekt på gångs också och det kommer jag också att sätta opp här. Som vanligt finns det massor av ideér men tiden den är så begränsad. Men den som väntar på något gott ;-)


onsdag 5 september 2012

Mina samlade skapelser

Jag har alltid tyckt om att skapa och pröva på nya projekt. Speciellt varmt om hjärtat ligger mig gamla saker med historia. Det går att skapa så mycket nytt och vackert av gammalt och på senare tid har jag känt ett behov av att samla mina projekt på ett ställe. Lite som en dagbok.
Behovet blev ännu större då jag hittade min nya stora hobby - smycken av gamla skedar. Det här är ingalunda något jag kommit på utan jag såg ett armband gjort av skedar när jag surfade runt på nätet o sökte inspiration till nya projekt.
Jag har verkligen fastnat för dessa ljuvliga, unika smycken där något bortglömt, gammalt och nött får ett nytt liv. 
Dom blir Nygamla Guldkorn som förgyller våra dagar. 



Så för att föra dagbok över det jag gör så startar jag denna blogg. Här kommer jag sätta opp bilder på mina smycken och annat jag skapar. 
Den 2.9 deltog jag för första gången i Stundars Höstmarknad. Fick då många förfrågningar om man kan köpa mina skedsmycken på något annat ställe, och det kommer ni att kunna göra via den här bloggen. 
Hittar du något du tycker om så är det bara att kontakta mig på 
epost nygamlaguldkorn@yahoo.se. 
Just nu har jag inte många smycken kvar efter höstmarkanden på Stundars men nya är på kommande. Sätter opp dem hit vartefter dom blir klara. 

Men som sagt. Jag är bara i startgroparna med den här bloggen ännu så ni får ha överseende med mig nu i början. Har aldrig bloggat förut och känner mig jätteovan. 

Men det ska bli bra det här :-)